4.2.13

FLIC FILMS. Fotogrames de pel·lícula!


Taumàtrops el·laborats a partir de diferents films basats en novel·les infantils / juvenils.
Treball realitzat per alumnat d'Il·lustració de l'Escola ILLA de Sabadell amb motiu del Festival FLIC (Festival de Literatures i Arts Infantil i Juvenil).

Coincidint amb el final de festa del FLIC, festival dedicat a la literatura infantil i juvenil, que es va fer al Centre de Cultura Contemporànea de Barcelona el passat dia 3 de març (www.flicfestival.com), el Departament d’Il·lustració de l’Escola ILLA de Sabadell va realitzar una intervenció expositiva al mateix espai del CCCB que també es podrà veure a la Biblioteca Vapor Badia de Sabadell (BIMS), del 18 de febrer al 11 de març de 2013.

La intervenció, amb el títol de FLIC FILMS, consisteix en la realització de taumàtrops gegants (el taumàtrop és una joguina òptica que aprofita l'efecte de la persistència de la visió o persistència retiniana. Es tracta d'un disc dibuixat per les dues cares, amb dues parts complementàries d'una mateixa escena, al qual es lliguen dos fils de manera que en fer-lo girar ràpidament se superposen les imatges de cadascuna de les seves cares i es pot veure l'escena sencera).
Cada alumne, ha realitzat un taumàtrop a partir d’una escèna d’un film (film que estigui basat en una novel·la infantil o juvenil, ja que eren les premises del Festival Flic). Un conjunt d’unes 30 peces suspeses a l’aire configuren la exposició, que es complementa amb els mateixos taumàtrops de mida reduïda, disposats en un taulell i a disposició dels visitants que en vulguin agafar. Els autors de tot plegat són alumnes de 1r i 2n curs d’Il·lustració, i el comissariat ha anat a càrrec d’Hermes Martínez i Victor Manuel Fernández, alumnes de 2n.