29.5.12

DE DÜRER A MORANDI

Gravats de la Fundació William Cuendet & Atelier de Saint-Prex
L’Obra Social ”la Caixa” presenta una exquisida selecció de 120 obres procedents d’aquesta col·lecció suïssa que permetrà al públic descobrir l’evolució del gravat des del començament, en les edicions de la Bíblia durant el segle XVI, fins als artistes contemporanis que continuen treballant a l’Atelier de Saint-Prex. La mostra, comissariada per Florian Rodari, fa un recorregut per la història del gravat de la mà de grans noms de l’art europeu com ara Dürer, Rembrandt, Il Canaletto, Piranesi, Lorrain, Goya, Degas o Morandi. L’exhibició reflecteix tant la qualitat artística de la col·lecció suïssa com l’esperit curiós que caracteritza la institució. En aquest sentit, s’ha triat mostrar les estampes emblemàtiques de la història del gravat internacional juntament amb la creació dels gravadors contemporanis que treballen sota la seva inspiració, beneficiaris directes d’aquesta col·lecció.

S’han triat les obres dels gravadors del taller de Saint-Prex que dialoguen amb les estampes del passat. Aquesta visió, alhora especialitzada i subjectiva, no proposa tan sols un recorregut cronològic sinó també una aproximació lliure i suggeridora que tendeix a establir ponts entre els mestres antics i els creadors contemporanis.

Es tracta d’una oportunitat única per endinsar-se en el món del gravat i per aprofundir en les tècniques que han anat apareixent al llarg dels segles, com ara l’aiguafort, la litografia o el cliché verre, gràcies a la voluntat didàctica de la mostra.

De dilluns a dissabte, de 10 a 20 h. Diumenges i festius, de 11 a 14 h
Caixaforum Girona. C. dels Ciutadans 19. 17004 GIRONA