8.11.11

L'Atelier Vostok aterra a l'Escola ILLA per impartir un taller de "Planxes Transformers"


L'estudi de disseny i il·lustració Vostok, dirigit per Alexis Rom i Claude Marzotto, impartirà un taller als alumnes d'Il·lustració de l'Escola ILLA, els propers 14, 15 i 16 de novembre.

Alexis Rom Estudi::: Atelier Vostok és un laboratori d'imatge que treballa en diferents camps de la comunicació visual amb l'esperit d'un taller creatiu, barrejant llenguatges, tècniques i procediments gràfics.

L'Atelier Vostok té seu a Barcelona i a Milà, i ha treballat per marques com Cha-Cha, Custo, Fabriano, Roca Gallery...a més de publicar en revistes i periòdics nacionals i internacionals.

Desde fa poc, a més, l'Atelier Vostok també s'ha convertit en botiga especialitzada en material per impressió artística.

Taller "Planxa Transformer_ Una experiència irreversible amb l'Atelier Vostok"

El taller proposa explorar la tècnica del gravat com un procés de transformació. Mentre que es treballa amb una planxa, la imatge va canviant i apareixent a poc a poc. En aquest procés, cada etapa del treball modifica les precedents de manera irreversible, fins que ja que no és possible esborrar. Finalment només queda a la planxa la imatge definitiva, però les proves d'estampació intermèdies conserven la memòria del recorregut.

El taller planteja un experiment gràfic sense marxa enrere, on el procés del gravat es desenvolupa com un conte i les proves d'estampació es converteixen en fotogrames d'una pel·lícula.