20.10.11

Aquell jove repòrter belga que tenia un fox terrier blanc...

Del 27 d'octubre al 19 de febrer del 2012, a l'Espai Cultura Unnim a Sabadell

L’objectiu de l’exposició és donar a conèixer l’obra del mestre del còmic de línia clara, el belga Georges Remi, que signava Hergé, creador de Les aventures de Tintín.

La mostra s’ha promogut per homenatjar tant l’autor com el seu personatge més important, i per divulgar les interioritats, els secrets i la complexitat dels populars còmics que han esdevingut figures de la cultura universal, impulsant els valors de l’humanisme, la noblesa, l’amistat i la generositat. Els vint-i-quatre àlbums de les aventures de Tintín, a més d’un repàs exhaustiu de la història del segle XX, recorren els cinc continents del planeta i són també un magnífic exemple de la qualitat d’un art nascut en aquest segle que els francesos anomenen bande desinée i que uneix dibuix i literatura.

Hergé era un gran perfeccionista, es documentava exhaustivament per crear les seves aventures. Ho feia tenint en compte tots els detalls: el context històric i polític, els aspectes científics, l’entorn geogràfic, la fauna, la flora, les ciutats, els monuments, els mitjans de transport, les antigues civilitzacions, etc. fins configurar un autèntic univers artístic que donava versemblança i força al seu relat, fins arribar a constituir un veritable repàs de la història del segle XX, establint precisos paral·lelismes entre la ficció i la realitat.

S'ha produït un error en aquest gadget