7.1.10

Badalona serà la seu del Centre del Còmic i la Il·lustració de Catalunya

El projecte presentat per l'Ajuntament de Badalona, que preveu situar el nou equipament en una antiga fàbrica del segle XIX, la CACI, ha estat el seleccionat pel Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat i pels representants del sector que impulsen el projecte. A més de l'accessibilitat (línia 4 i futura línia 9) i de la seva localització, la Generalitat ha valorat la superfície disponible "així com el teixit social i cultural de Badalona, amb il·lustradors i dibuixants de reconegut prestigi".

La comissió de treball del pla director es reuneix des de fa dos anys i està formada pel Departament de Cultura, representants de l'Associació Professional d'Il·lustradors de Catalunya (APIC), de la Federació d'Institucions Professionals del Còmic (Ficomic), col·leccionistes i experts en el sector.
Segons la nota de la Generalitat, "la missió del museu del còmic i la il·lustració serà preservar, investigar i difondre el llegat dels dibuixants catalans des del el segle XIX fins a l'actualitat".

Font