18.10.12

La relació entre Pilarín i Barcelona, en una exposició

Amb 50 anys de carrera com a il·lustradora no cal dir que Pilarín Bayés és un referent per a generacions de catalans que han crescut amb els seus dibuixos, però aquests 50 anys també han anat reforçant la relació de la veterana artista amb Barcelona.

Per una banda és la capital de Catalunya, el país que sempre ha estimat i defensat, però també és la ciutat on va estudiar, on vivia bona part de la seva família i els seus amics i on s’ha fet gran l’obra que Bayés crea a Vic.

Per tant, no hi ha dubte que Barcelona és un element molt important a la vida de la il·lustradora, i això s’ha reflectit amb els anys als seus dibuixos, 50 dels quals formen part de l’exposició “Pilarín i Barcelona”, on la veurem retratada amb el particular estil de Pilarín Bayés.

Personatges, espais, edificis i objectes emblemàtics de la ciutat protagonitzen aquesta exposició que, a més, conté un vídeo on es pot sentir la il·lustradora parlant d’aquells racons de Barcelona més especials per a ella.

L’exposició es podrà visitar a la Sala Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona del 19 de setembre al 2 de novembre, però dimarts 18 de setembre a les 6.30 de la tarda tindrà lloc la presentació de la mostra, presidida per l’Alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i amb la presència de la mateixa Pilarín Bayés, que a més presentarà el llibre “Petita història de Barcelona”, d’Editorial Mediterrània, que es publica en ocasió d’aquesta exposició i que té il·lustracions de Bayés i textos de la periodista Eva Piquer.