16.4.11

El somni d'Eros, una exposició de gravats sobre l'erotisme


Interpretacions sobre l’erotisme en l’Art

Del dimarts 26 d’abril fins el dissabte 28 de maig de 2011 es podrà visitar a la Sala Cub d’Assaig de l’Acadèmia de Belles Arts de Sabadell l’exposició EL SOMNI D’EROS

L’exposició EL SOMNI D’EROS aplega setze obres realitzades, al taller de gravat de l’Escola d’Art Illa, per l’alumnat del cicle formatiu d’arts plàstiques i disseny de grau superior d’Il·lustració, dins del mòdul de Tècniques Gràfiques Tradicionals.

Eros, en la mitologia grega, va ser el déu responsable de l’amor i de l’atracció sexual . Igual que per a les obres literàries, l’amor ha estat un assumpte principal o, fins i tot, el més fecund dels assumptes, si un tema ha estat també característic a l’art, des de que aquest existeix, és el que està relacionat amb l’amor.

El sexe i l’art relacionat amb aquest s’inspiren i es traslladen a les regions del sentiment pur, que són impossibles d’explorar seguint mètodes realistes o científics. La ciència arriba fins a cert límit; més enllà es troba el més important per a l’ànima humana, el sentiment. Probablement, cap instrument, excepte l’art, la poesia, i la música, serà mai apte per a explorar aquestes regions del sentiment pur.Aquesta exposició de gravats intentat ser una aproximació a aquesta exploració històrica de les regions del sentiment pur des d’una perspectiva actual, és a dir des d’una perspectiva contextualitzada en la era de la post-producció, on tot ja està fet i difós.


El gravat

Els diferents gravats han estat realitzats per diverses processos, la xilografia, la linografia i les tècniques calcolgràfiques com la punta seca, el collagraph, el carborúndum, el collage parcial...; alguns dels gravats han estat il·luminats a mà pel mateix artista. Les matrius utilitzades són planxes de fusta, linòleum o metacrilat. Totes aquestes tècniques han estat aplicades a les diferents matrius, s’han entintat i s’han passat pel tòrcul, fins a trobar la imatge final. Molts d’aquests gravats són Monotips, proves úniques, decidint l’artista ha limitar el tiratge a un sol exemplar, amb la numeració 1/1.

Així doncs, us convidem a gaudir de noves visions d’Eros i a acompanyar a aquests nous artistes en la seva aventura de la interpretació visual i artística.