22.2.13

Òscar Julve a la BIMS


Ahir dijous 21 de febrer, els alumnes i exalumnes d’il·lustració amb alguns companys de gràfica publicitària, han assistit a la xerrada de l’il·lustrador Òscar Julve a la Bims (Biblioteca Vapor Badia) de Sabadell.
Durant la xerrada l’Òscar va parlar de la seva experiència personal i projectes emprenedors en diferents camps del món il·lustratiu, tals com: l’il·lustració sobre paper,  l’animació, l’il·lustració aplicada al disseny tèxtil, la creació d’apps, etc. dels quals hem tingut un tastet i fins i tot alguna primícia.
En general la xerrada ha estat una injecció de motivació per a tot els presents.

21.2.13

Mor Otfried Preussler, referent de la literatura infantil en alemany


L'autor, de 89 anys, es va fer molt popular gràcies a llibres com 'La petita bruixa', 'El petit follet de l'aigua' i 'La bicicleta robada'.
L'escriptor alemany Otfried Preussler,autor de clàssics infantils com 'La petita bruixa' (publicada en català a Noguer i Caralt) o 'El bandido Saltodemata' (Planeta), ha mort als 89anys, segons ha informat aquest dimecres l'editorial Thienemann. Preussler va néixer a Reichenberg en el si d'una família de la minoria alemanya a Txecoslovàquia, i va escriure les seves primeres narracionsals dotze anys.
Els seus plans, després d'acabar el batxillerat, passaven per establir-se com a escriptor a Praga, però el 1942 va ser cridat a files per l'exèrcit alemany.
El 1949, després de passar cinc anys en un camp de presoners de guerra a Rússia, es va establir al sud d'Alemanya, on va començar els estudis per sermestre. Simultàniament va treballar com a periodista i com a autor per a programes de ràdio infantils.
El seu primer èxit editorial el va assolir el 1956 amb 'El petit follet de l'aigua' (Noguer i Caralt). Un any més tard va aparèixer 'La petita bruixa', llibre de gran popularitat a Alemanya, no només com a conte sinó també en les seves diverses versions per a teatre i radioteatre.
El 1972, Preussler va guanyar el Premi Alemany de Literatura Juvenil per la seva novel·la 'Krabat', la història d'un orfe que aprèn simultàniament l'ofici de moliner i la màgia.

*text extret de l'agència EFE

18.2.13

FLIC FILMS a la BIMS

L'exposició de taumàtrops gegants FLIC FILMS, que havia estat exposada al CCCB durant el Festival FLIC dedicat a la literatura infantil i juvenil, ara s'ha instal·lat a la Biblioteca Vapor Badia de Sabadell.
Si voleu veure més imatges de com queda, feu clic aquí.

Exposició FLIC FILMS
Biblioteca Vapor Badia de Sabadell
Exposició obeta fins l'11 de març de 2013

17.2.13

Xerrada de Ricard Fernánez EFA


Aquest dijous 14 de febrer en Ricard Fernández, EFA, ex alumne de la Illa, ens va visitar a l’escola.  Al igual que en altres ocasions, ens va fer cinc cèntims sobre el món del còmic i editorial, i més en concret sobre la seva experiència i impressions sobre el seu ofici. Ens va mostrar també el seu treball, el qual vam poder gaudir tant en forma d’àlbum editat com de magnífics originals. 

8.2.13

La Barcelona d'Alberto García-Alix


La mostra analitza el concepte ampli que el fotògraf castellà té de l'autoretrat. La mostra recorre la seva trajectòria i inclou diverses imatges inèdites i vídeos.
El fotògraf castellà Alberto García-Alix té un concepte molt ampli de l'autoretrat. A més de retratar-se a ell mateix al llarg dels anys, l'entorn immediat on treballa fa que també es projecti en els objectes, els escenaris i els amics que retrata. Aquesta és el fil conductor de les imatges que formen ''Autoretrat', l'exposició que presenta a partir de demà a La Virreina. Aquesta mostra és la primera gran antològica de la seva obra que es pot veure a Barcelona Barcelona i inclou imatges inèdites i vídeos que ha realitzat en els darrers anys.

El caràcter autobiogràfic i autoreferencial és una constant de l'obra d'Alberto García-Alix. Les fotografies exposades permeten recórrer la seva vida a través dels llocs i habitacions on ha viscut. El fotògraf dota aquests escenaris, sovint molt corrents, d'una càrrega emocional. La clau de la intenció del fotògraf es troba moltes vegades en el títol: 'Paisatge íntim', 'Niu d'amor a Sigüenza', 'En el meu regne', 'Un passat heroic' o 'Llum per matar l'oblit', entre altres. La por, les pors de cadascú també són una de les claus d'aquestes obres, ja que per a l'autor són la fotografia és una eina per expressar-les.

La mostra també inclou els vídeos que el fotògraf ha realitzat, a partir de textos propis, en els darrers anys: la trilogia 'Tres vídeos tristos' i 'D'hom no torna'.

*informació extreta del Diari ARA.

4.2.13

FLIC FILMS. Fotogrames de pel·lícula!


Taumàtrops el·laborats a partir de diferents films basats en novel·les infantils / juvenils.
Treball realitzat per alumnat d'Il·lustració de l'Escola ILLA de Sabadell amb motiu del Festival FLIC (Festival de Literatures i Arts Infantil i Juvenil).

Coincidint amb el final de festa del FLIC, festival dedicat a la literatura infantil i juvenil, que es va fer al Centre de Cultura Contemporànea de Barcelona el passat dia 3 de març (www.flicfestival.com), el Departament d’Il·lustració de l’Escola ILLA de Sabadell va realitzar una intervenció expositiva al mateix espai del CCCB que també es podrà veure a la Biblioteca Vapor Badia de Sabadell (BIMS), del 18 de febrer al 11 de març de 2013.

La intervenció, amb el títol de FLIC FILMS, consisteix en la realització de taumàtrops gegants (el taumàtrop és una joguina òptica que aprofita l'efecte de la persistència de la visió o persistència retiniana. Es tracta d'un disc dibuixat per les dues cares, amb dues parts complementàries d'una mateixa escena, al qual es lliguen dos fils de manera que en fer-lo girar ràpidament se superposen les imatges de cadascuna de les seves cares i es pot veure l'escena sencera).
Cada alumne, ha realitzat un taumàtrop a partir d’una escèna d’un film (film que estigui basat en una novel·la infantil o juvenil, ja que eren les premises del Festival Flic). Un conjunt d’unes 30 peces suspeses a l’aire configuren la exposició, que es complementa amb els mateixos taumàtrops de mida reduïda, disposats en un taulell i a disposició dels visitants que en vulguin agafar. Els autors de tot plegat són alumnes de 1r i 2n curs d’Il·lustració, i el comissariat ha anat a càrrec d’Hermes Martínez i Victor Manuel Fernández, alumnes de 2n.