31.1.13

FlicFilms


Profs. i alumnat del Departament d'Il·lustració hem estat els darrers dies treballant en el projecte expositiu FLICFILMS.

Ara ja hem acabat la feina i finalment podrem veure'n el resultat (juntament amb els treballs de l'Escola d'Art de Tarragona i de Manresa) el proper diumenge dia 3, de 11h a 14h, al Hall del CCCB de Barcelona, en el marc del Festival de Literatures Infantil i Juvenil -FLIC Festival.

Tota la informació del Festival FLIC aquí: Festival FLIC

28.1.13

Maria Rius i Camps. La mar d’imatges

Exposició al Centre Cultural de Terrassa
del 31 de gener al 31 de març de 2013
Horaris: de dimecres a divendres de 9 a 21 h. dissabtes de 12 a 21 h. i diumenges i festius de 17 a 21 h.
Entrada lliure

Maria Rius i Camps és una il·lustradora de llarga trajectòria. L’avalen prop de seixanta anys de professió, més de 350 llibres en un munt de llengües, constants col·laboracions a Cavall Fort i l’Infantil, exposicions internacionals en el si del món del llibre i prop de vint mil il·lustracions, a més d’una activitat  irrenunciablement compromesa com a mestra i divulgadora: jove coordinadora del grup d’il·lustració al primer Congrés de Cultura Catalana (1975), primera docent d’il·lustració durant molts anys a l’Escola Professional per a la Dona, cofundadora i primera presidenta de l’Associació d’Il·lustradors de Catalunya, pionera en la defensa dels drets del gremi, i entusiasta recuperadora dels qui l’havien precedida en aquesta gran petita art(esania) que ella engloba sota el nom d’una «escola catalana d’il·lustració», tal com ha divulgat en persona amb textos i xerrades.

L’exposició Maria Rius i Camps, la mar d’imatges s’organitza en tres parts. En la primera, «Retrat de l’artista jove» n’expliquem amb to de rondalla els anys de formació i la creació de l’imaginari, just fins al moment en què s’inicia com a il·lustradora professional. La segona secció, «Retrospectiva (1955-2012), un ampli ventall de formes», és una antologia del seu treball al llarg dels anys, una àmplia mostra de la profusa varietat de formes i tècniques que han caracteritzat el seu fer juganer i investigador.  I per últim, en la tercera secció titulada «Rius d’imatges, barques d’idees i una mar de lectura compartida» presentem la il·lustració tal com ella l’entén: una art narrativa que sempre conté una primera lectura del llibre que il·lustra, de la tradició plàstica en què s’emmarca, de l’entorn en què neix o de la infància, la societat i el món que retrata.

23.1.13

1r Premi per Hermes Martínez

El passat dimarts 22 de gener, a les 18 h, va tenir lloc el llliurament de premis del cartell anunciador del “Dia internacional de la dona 2013”, al Casal Pere Quart de Sabadell.
Al concurs s’hi havia presentat alumnat de primer i segon curs dels cicles d’il·lustració i de Gràfica Publicitària de l’Escola Illa. El guanyador del 1r premi va ser Hermes Martínez, alumne de 2n d'Il·lustració, i el segon va ser per l'alumne de 2n  curs de GRAPU Víctor Neila.
L’exposició dels cartells presentats al concurs es pot visitar al Casal Pere Quart de Sabadell, des del 16 fins al 27 de gener de 2013.


Felicitats, doncs, a tots dos!

20.1.13

Safari de dibuix a la BIMS


Darrers dies de  l’exposició dels dibuixos del safari d'il·lustració a la Biblioteca Municipal Vapor Badia de Sabadell (Hall de recepció).
La imatge del cartell és el dibuix de la portada del quadern editat que conté els dibuixos dels alumnes de primer i segon curs d'il·lustració de l'Escola Illa.

17.1.13

Illa Oberta 2013

Ja han sortit publicats els llibrets promocionals dels cursos d'ILLA Oberta d'enguany. També hi ha penjada la publicitat al carrer i els anuncis a la premsa. Tota la imatge gràfica és obra de l'alumna de 2n curs d'Il·lustració Maria Monsonet (cartró retallat, enganxat i escanejat). Si teniu ocasió de fullejar el llibret, veureu la totalitat de les il·lustracions.

16.1.13

Comiat de la Conxi

Comiat espontani per part de l’alumnat de la Conxi Martin el passat divendres 11 de gener, que ens deixa per segon cop, per complicades raons de l’estructura administrativa municipal. Ja porta un cert temps amb nosaltres i podem dir que ha fet molt bona feina, ajudant i acollint amb la seva esplèndida disposició a tots els qui entrem, estem, passem, i sortim de l’escola. Discreta, creativa i riallera, ha fet més gran el cor de l’escola, i per la seva manera de ser, sabem que lluïrà allà on vagi. Tot i que actualment hem d’acceptar els fets, no ens podem treure la il·lusió que les coses canviïn i torni aviat a estar entre nosaltres.

Moltes gràcies i molta sort Conxi!

9.1.13

Tallers a la Nau Estruch


L'Estruch, en col.laboració amb el Museu d'Art de Sabadell, obre convocatoria de residencia de creació de projectes artístics sabadellencs a NauEstruch per el periode del 1 de febrer al 31 de maig de 2013. La Fabrica de Creacio d'Arts en Viu l'Estruch es un equipament municipal ubicat al C/ Sant Isidre 140 de Sabadell. El centre disposa de tot tipus d'espais, serveis i recursos per a la formació, investigació, producció i exhibició d'arts en viu.

NauEstruch es l'area especialitzada en arts visuals. Ubicada a la nau sud de L'Estruch, les residencies de produccio de NauEstruch per a artistes i col.lectius artistics sabadellencs ofereixen espai de treball al Taller 2 per un període de quatre mesos.

Els artistes residents a NauEstruch poden, igualment, accedir als altres serveis de l'Estruch com ara sales d'assaig, medialab multimedia o teatre. En paral.lel, els artistes sabadellencs en residencia a NauEstruch prendran part, gratuitament, a les activitats formatives i relacionals de NauEstruch.

Tipologia dels projectes
Projectes d'arts visuals o d'arts plastiques, de qualsevol disciplina artistíca (pintura, escultura, vídeo, dibuix, fotografia, instal.lacio, etc.) o àmbit d'investigacio (disseny, urbanisme, arquitectura, etc.).

Destinataris
Artistes, col.lectius i projectes residents, total o parcialment, de Sabadell o comarca.

Documentacio que cal presentar
Curriculum de l'artista o col.lectiu i dossier explicatiu del nou projecte. Especificació de requeriment d'us o no de l'apartament. Aquesta documentació aixi com també la sol.licitud formal de residencia haura d'enviar-se necessariament a traves del web del centre: www.lestruch.cat, especificant aquesta convocatoria.

Criteri de selecció
El tribunal de seleccio valorara l'interes de la proposta i la seva adequacio als serveis i recursos ofertats per l'Estruch. Igualment, es valorara l'interès, la predisponibilitat i el compromis del sol.licitant per participar en les activitats formatives i relacionals de NauEstruch.

Periode de recepció de projectes
Del 21 de desembre de 2012 al 21 de gener de 2013

Condicions de la cessió
La selecció d'una proposta en aquesta linia de residencies de creacio de NauEstruch per a projectes sabadellencs podra portar implicit el requeriment d'exhibició de l'obra artistica produïda en els espais del Museu d'Art de Sabadell.

La companyia o artista seleccionat haurà de fer constar obligatoriament en tots els materials de difusió relacionats amb el projecte produit el logotips del centre i el de l'Ajuntament de Sabadell en qualitat d'organisme col.laborador.

Els artistes o col.lectius seleccionats en residencia signaran un document que regularà la cessió del espai on hi constaran el calendari, els horaris i les sales utilitzades, aixi com tambe l'acceptació de la normativa d'us, a mes de la contrapartida que s'acordi a canvi de la residencia de creació, si s'escau. L'incompliment per part de l'artista o col·lectiu seleccionat d'aquests pactes d'us deixaran sense efecte la cessió dels espais destinats a la residencia.

Igualment, aquesta linia de residencia esta concebuda com un servei de producció però, també, com una oferta d'ampliació de la formació dels artistes i col.lectius artistics sabadellencs. Una participació insuficient per part de l'artista sel.leccionat de les activitats formatives i relacionals de NauEstruch sera motiu de revisio de la continuïtat de la seva residencia.

Resolució de la convocatoria de residencies Els projectes seleccionats es faran públics el 22 de gener de 2013 i apareixeran publicats a la web de l'Estruch aquell mateix dia.

Per a mes informacio dels espais, serveis, durada i tipologia de residencies de producció que ofereix l'Estruch, consulteu www.lestruch.cat o be truqueu al 93 717 25 71.