31.5.12

ANTONIO LÓPEZ A LA FUNDACIÓ SORIGUÉ

La Fundació Sorigué acull des del 21 de Maig fins al 30 d’Octubre una mostra d’Atonio López amb més de mig centenar d’obres de l’artista; algunes d’elles ja es van poder veure en el Museu Thyssen-Bornemisza de Madrid i en el Museu de les Belles Arts de Bilbao, altres procedeixen directament del seu taller, inacabades, inèdites per a aquesta mostra.


















La mostra reuneix una part de l’obra de López, dibuixos, olis i escultures, que representen els seus temes més habituals: els interiors, la figura humana, els paisatges i les Grans Vies de Madrid. L’obra de López, s’introdueix en la col·lecció de la Fundació Sorigué, fusionant a l’artista manxec amb artistes com: Berlinde De Bruyckere, Chuck Close, Antony Gormley, Evan Penny, Alain Paiement, William Kentridge, Julie Mehretu, Jonathan Meese, Liza Lou, Marilène Oliver, John Davies, Simeón Sáiz Ruiz, Tal R, entre molts altres.















L’entrada a la mostra és gratuïta i es podrà visitar sota cita prèvia a partir del 17 de Maig trucant al telèfon: +34 619 959 062 o enviant un e-mail a info@fundaciósorigué.com

29.5.12

DE DÜRER A MORANDI

Gravats de la Fundació William Cuendet & Atelier de Saint-Prex
L’Obra Social ”la Caixa” presenta una exquisida selecció de 120 obres procedents d’aquesta col·lecció suïssa que permetrà al públic descobrir l’evolució del gravat des del començament, en les edicions de la Bíblia durant el segle XVI, fins als artistes contemporanis que continuen treballant a l’Atelier de Saint-Prex. La mostra, comissariada per Florian Rodari, fa un recorregut per la història del gravat de la mà de grans noms de l’art europeu com ara Dürer, Rembrandt, Il Canaletto, Piranesi, Lorrain, Goya, Degas o Morandi. L’exhibició reflecteix tant la qualitat artística de la col·lecció suïssa com l’esperit curiós que caracteritza la institució. En aquest sentit, s’ha triat mostrar les estampes emblemàtiques de la història del gravat internacional juntament amb la creació dels gravadors contemporanis que treballen sota la seva inspiració, beneficiaris directes d’aquesta col·lecció.

S’han triat les obres dels gravadors del taller de Saint-Prex que dialoguen amb les estampes del passat. Aquesta visió, alhora especialitzada i subjectiva, no proposa tan sols un recorregut cronològic sinó també una aproximació lliure i suggeridora que tendeix a establir ponts entre els mestres antics i els creadors contemporanis.

Es tracta d’una oportunitat única per endinsar-se en el món del gravat i per aprofundir en les tècniques que han anat apareixent al llarg dels segles, com ara l’aiguafort, la litografia o el cliché verre, gràcies a la voluntat didàctica de la mostra.

De dilluns a dissabte, de 10 a 20 h. Diumenges i festius, de 11 a 14 h
Caixaforum Girona. C. dels Ciutadans 19. 17004 GIRONA

25.5.12

Cocurs RAIMA d'Il·lustració

Ja han sortit les bases del concurs RAIMA d'Il·lustració. Un dels més ben remunerats de Catalunya i de l'estat espanyol.
Aquest any el tema a seguir és: El paper i la cuina.
5.000 euros el 1r premi, i 2.500 el segon. Gens malament! 
Apunteu-vos-ho i ha participar!
Trobareu les bases aquí: Concurs RAIMA

16.5.12

Cantata

La Maria Monsonet, alumna de 1r ILU, ha realitzat unes boniques il·lustracions per projectar a la cantata que els alumnes del Conservatori del Liceu realitzen aquests dies al seu auditori. Aquestes tres il·lustracions en són una mostra.



11.5.12

Emprenedoria

Avui ha vingut la Meritxell Martí a fer una xerrada sobre Emprenedoria als alumnes de 1r i 2n d'Il·lustració. Com sempre, la xerrada ha sigut molt profitosa ja que la Meritxell, a més de donar consells sobre com convertir-se en autònom i fer-se un lloc en aquesta professió, sempre aporta una mica d'optimisme, sobretot ara que no parem de rebre males notícies (entenguis Bankia, Rato, retallades diverses...).

*El que parla és en Quim, que l'ha presentat, la Meritxell és la de l'esquerra!


10.5.12

Stickway...

Aquest atrapasomnis és un disseny de la Selva Mateo, alumna de 1r ILU, per a l'empresa Stickway, dedicada als vinils decoratius. La Selva, la Marta Nieto i la Astrid Rodríguez estan duent a terme unes pràctiques que es materialitzen en continguts per a l'empresa, i es posaran a la venda on-line a través de la seva pàgina web. Ben aviat, molts més dissenys de les alumnes estaran disponibles perquè els compreu i us els enganxeu a l'habitació, passadís o menjador...

9.5.12

Agenda jove Maig

Ja tenim una nova imatge impresa de l'Agenda Jove que edita l'Ajuntament de Sabadell. Aquesta vegada la il·lustració és de la Laura Lorente, de 2n curs.
A veure què us sembla.


8.5.12

Adéu a Maurice Sendak

Avui s'ha mort Maurice Sendak, autor i il·lustrador de literatura infantil.
La seva obra més coneguda és Allà on viuen els monstres, publicada l'any 1963 i portada a la gran pantalla més recentment. Autor també de numeroses il·lustracions per a llibres i publicacions, Sendak també va fer alguna incursió al món televisiu i escenogràfic.
Adéu per sempre i benvingut al món dels il·lustres il·lustradors!

3.5.12

Expo #PrintingDickens

El passat dimarts 24 d'abril es va inaugurar l'exposició #PrintingDickens a l'Acadèmia de Belles Arts de Sabadell.
Comissariada per Siscu Díaz i Santi Peláez, sota la supervisió de l'Anna Vilarrúbias, prof. del mòdul de gravat de l'escola ILLA, l'exposició consta de diverses interpretacions dels contes de Dickens passats pel cedàs actual.
Gravats d'Amat Batlle, Yasmina Capó, Joan Carles Claveria, Siscu Díaz, Laura Lorenta, Irene Medina, Santi Pélaez, Martine Pop i Roger Surroca, tots ells alumnes de 2n curs d'Il·lustració a l'Escola ILLA.

Si no l'heu visitat, encara teniu temps fins al proper 27 de maig.

2.5.12

El Farell 2012


El divendres passat, els alumnes de 1r i 2n ILU vam anar a l'escola El Farell de Caldes de Montbui a ajudar als nens i nenes a dibuixar els contes que havien escrit. Va ser un matí fantàstic, no va ploure i els profs. de l'escola El Farell ens van oferir un súper esmorzar i un obsequi per cadascún dels alumnes de la ILLA.

Moltes gràcies a tots/es, tant alumnes com profs!

Ep, a la foto i falten la Sara i la Irene, que també van venir!