28.3.12

Saló del còmic de Barcelona


Aneu fent espai a l'agenda!
Del 3 al 6 de maig torna el Saló Internacional del Còmic de Barcelona!

Tota la info aquí!

20.3.12

Conferència de Cocobongo



El passat divendres dia 16 de març a les 19h, a la Biblioteca Vapor Badia de Sabadell (BIMS), i coincidint amb l'exposició del Departament d'Il·lustració en homenatge a Kveta Pakovská El jardí de les emocions, l'Eduard Porlan i l'Andros Guiradó, membres de Cocobongo Artworks, van oferir una xerrada per parlar de la seva feina al capdavant de l'estudi dedicat als Motion Graphics.
Ambdós havien sigut alumnes de la primera promoció d'Il·lustració de l'Escola ILLA, i després de 10 anys treballen per a les principals marques i empreses estatals. A la xerrada, van mostrar els primers treballs realitzats per a un concurs de Wolkswagen, webs per a Camper o Roca i un projecte d'animació gràfica per a la primera botiga Bershka de Tokio.
Tota una experiència.

19.3.12

Visita a la ILLA

Els nens de 4rt de primària de l'escola Miquel Martí i Pol de Barberà del Vallès visiten el Departament d'Il·lustració de l'escola ILLA.




Fa una dies els alumnes d'il·lustració de la ILLA vam tenir una proposta molt curiosa, i és que els alumnes de 4t estaven treballant un còmic. Van treballar el guió, van fer d'actors per preparar les escenes, es van fer fotografies... i finalment volien fer els dibuixos. És per això que ens van demanar la nostra col·laboració. Per un matí, els alumnes d'il·lustració de la ILLA van fer de "mestres" dels alumnes de l'escola Miquel Martí i Pol, ajudant-los el millor que van saber per a que aquelles vinyetes quedessin fantàstiques. Va ser una experiència intensa i molt enriquidora per tots.

A més, els alumnes de l'escola Miquel Martí i Pol ens han enviat un súper video d'agraïment. Moltes gràcies!
El video el podreu veure si cliqueu aquí!

Així doncs, felicitats als petits dibuixants i als joves mestres!

14.3.12

Cocobongo a la BIMS!


Aquest divendres dia 16 de març, a les 19h, a la Biblioteca Vapor Badia de Sabadell (BIMS) podrem gaudir d'una xerrada de Cocobongo, estudi de disseny dedicat a la realització de Motion Graphics integrat per ex-alumnes d'Il·lustració de la ILLA.
A banda de presentar el treball que habitualment realitzen (animacions per espais web, espots publicitàris, campànyes gràfiques...), els membres de Cocobongo Andros Guiradó i Eduard Porlán exposaran un dels seus darrers treballs, per a una coneguda marca de roba que va obrir la seva primera tenda a Japó.

Per saber què fan, podeu fer un cop d'ull al seu web: ccbng.com

No us ho podeu perdre!

12.3.12

Ricardo Peregrina a la ILLA


L'il·lustrador Ricardo Peregrina, autor de còmics (publica, entre d'altres, una pàgina a la revista El Jueves) va impartir una xerrada a l'escola el passat 17 de febrer. Ens va explicar com va arribar a viure del còmic (li va costar...) i com planteja cada pàgina de còmic que ha de publicar. Molt interessant!

Adéu a Moebius!


Ha mort Jean Giraud, 'Moebius', un dels referents del còmic europeu.

Jean Giraud, també conegut com a Moebius, va morir el passat dissabte a París als 73 anys. L'autor francès, un dels grans del còmic, va ser el dibuixant del tinent Blueberry i va revolucionar la ciència-ficció amb L'incal.

Adéu a un gran mestre!


6.3.12


La Martine Pop (Marta Nieto) és l'autora de la imatge de l'Agenda Jove del mes de març que edita el SAJ de Sabadell cada mes. L'anterior agenda l'havia realitzat en Joan Carles Claveria i l'Amat Batlle ja està preparant la del mes d'abril. A veure si aquesta us agrada!

4.3.12

4 IL·LUSTRADORES


LAURA ALBÉNIZ, ANNA M SMITH, LOLA ANGLADA I MERCÈ LLIMONA

Presentació de la mostra i visita comentada: dijous 8 de març a les 20 h
[exposició del 8 de març al 29 d'abril]

Amb aquesta petita mostra, organitzada a partir del fons del Museu d'Art de Cerdanyola juntament amb préstecs de la Diputació de Barcelona, el Col·legi Montserrat i col·leccions privades, es pretén reivindicar la figura de quatre artistes catalanes presents al fons del museu: Anna Maria Smith i Laura Albéniz, Lola Anglada i Mercè Llimona.
Aquesta breu selecció permet posar en valor l'obra de quatre artistes catalanes de la primera meitat del segle XX, situades entre la darrera generació modernista i el postnoucentisme, algunes d'elles absolutament desconegudes avui en dia, i dedicades en bona part a la il·lustració.
La visita forma part del programa d'activitats del Dia Internacional de la Dona.
L'acte clourà amb una breu visita comentada.