29.2.12

Ja hi sóm


Finalment tenim a punt l'exposició en homenatge a la il·lustratora Kveta Pakovská que es podrà veure aquest diumenge al Centre de Cultura Contemporànea de Barcelona i que posteriorment viatjarà a la Biblioteca Vapor Badia de Sabadell.
L'Alba Gómez i la Maria Monsonet han comissariat tot el procés i són les autores del bonic cartell de l'exposició.

Doncs res, ara només falta muntar-ho in-situ i anar tots/es el proper diumenge a veure la Kveta en directe.

Fins llavors!

26.2.12


De nou, el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya
convoca dos concursos:
_un de cartells, sota el lema “La prevenció, un valor segur”
_i un de fotografia, “FotoTreball”.

Els plaços d'inscripció, brífings i premis estan publicats al web que han creat per a l'ocasió. També hi podreu veure les propostes guanyadores d'anys anteriors, que sempre és una oportunitat per veure com s'han resolt les diferents propostes, a nivell conceptual, de llenguatge o tècnic.


20.2.12

Més Kveta!


El FLIC ja anuncia el treball que s'està realitzant des de les escoles d'Art de Sabadell i Tarragona a partir de l'obra de la Kveta Pakovská, i que serà exposat properament, primer al CCCB i després a la BIMS de Sabadell. Per ara, tot marxa bé!

16.2.12

Agenda Jove


El SAJ (Servei d'Atenció Juvenil) edita cada més una agenda plegable. I aquest any ha encarregat al Departament d'Il·lustració de l'Escola una imatge per cada una de les portades. Hem iniciat la col·laboració aquest més de febrer, amb una portada il·lustrada per Joan Carles Claveria, alumne de 2n ILU.

14.2.12

Tot fent pakovskas...

El proper 4 de març, aprofitant l'acte d'homenatge a la il·lustradora txeca Kveta Pakovská que es realitzarà al Hall del CCCB, els alumnes de 1r i 2n curs d'Il·lustració de l'Escola exposaran diferents peces que estan treballant en aquests moments. Es tracta d'il·lustracions tridimiensionals a partir dels conceptes bàsics amb els que acostuma a treballar la Kveta (miralls, troquells, números...). Per ara, tot pinta molt bé...
La base ha de ser un test (o torratxa) amb un pal que fa de peana...
Posem-hi guix perquè s'aguanti...
La feina de l'il·lustrador/a és complicada, a vegades......

I siguem una mica creatius... cal pensar la peça de manera que s'aguanti en equilibri al damunt de la bola de pórex que farà de peana...

10.2.12

Perejaume



El passat dijous 2 de febrer, vam anar a Barcelona (bé, alguns) a veure l'exposició de Perejaume a La Pedrera. Tot i les cares que apareixen a les fotografies, la expo va agradar, i va ser una bona manera d'iniciar el projecte sobre la obra de la il·lustradora txeca Kveta Pakovská, que aviat exposarem al CCCB. Després de Perejaume, també vam fer una visita a la Meca del bricomaníac: Servei Estació; just per trobar idees i buscar materials per desenvolupar el projecte.

5.2.12

Marta Nieto al web de Didacticolite!


Un conte de la Núria Guinart, il·lustrat per la Marta Nieto, alumna de 2n curs d'Il·lustració, ha estat publicat al web Didacticolite.com, dedicat a l'ensenyament infantil i guies didàctiques per a docents. El conte és el resultat d'unes pràctiques realitzades durant la primavera i estiu del 2011. Anteriorment ja s'havia publicat el treball de la Yasmina Capó, i properament l'espai web de Didacticolite també publicarà els treballs de les alumnes Julia Rodríguez-Arias, Gemma Jorba, Marta Claramunt i Irene Medina, que també van realitzar les pràctiques per aquesta empresa.

Per ara, però, si voleu tenir el conte de la Marta, només cal que pagueu un euro i mig (i un euro més per la guia didàctica).