30.11.11

Arriba Toon a Ville!


Neix un nou festival dedicat a l'animació.

Toon a Ville és un encontre internacional d'animadors, amb projeccions i jornada de professionals al voltant de l'animació infantil.
Entre d'altres, hi participaran Stephen Hillenburg (creador de Bob Esponja), Mark Randolph Osborne, Mercedes Marro i Pierre Nothman, Pablo Jordi i Mingarro Brothers (que també han fet l'imagotip del Festival).

Tot això serà el proper divendres, 9 de desembre a Sant Cugat del Vallès.

+ info: Toon a Ville

Com cada any, l'Escola Algueró ofereix un nou curs de formació ocupacional, que inclourà un repàs del programes bàsics de disseny, i formarà l'alumnat en disseny multimèdia, art final i disseny web.

Durada: 540 hores (400 hores lectives i 140 hores de pràctiques en empreses)
Inici: gener
Horari: de 4 a 8 de la tarda
Lloc: Escola Illa, aula 6
Presentació del curs: dijous 1 de desembre, a les 11 del matí
Preu: subvencional

Com altres vegades, si hi ha suficients exalumnes de l'Illa, el curs s'adaptarà a les seves necessitats.

Per a inscripcions i més informació, pregunteu pel curs amb el nom Preparador/a d'Imatges*

Curs de Certificat en Productes editorials multimèdia


L'Escola Algueró ofereix les 5 darreres places d'aquest interessant curs per a exalumnat i professorat de l'escola, i aturats dels sector gràfic. Aquest curs de certificació professional, permet fer un reciclatge de 420 hores, a través de 6 cursos temàtics que capaciten per desenvolupar productes editorials multimèdia.

Lloc: Sant Just Desvern
Horari: Dilluns, dimecres i dijous, o bé, dimarts i divendres, de 18 a 21 h
Inici: gener de 2012
Preu: subvencionat
Dirigit a: aturats o professionals del sector gràfic acreditats

Inscripcions i informació

28.11.11

La por més antiga


Nova exposició d'Oriol Vilapuig, artista i professor de tallers de pintura de l'Escola d'Art ILLA.
Això serà aquest dijous dia 1 de desembre, a les 19.30h del vespre, a la galeria Joan Prats - Artgràfic de Barcelona (Balmes 54).

L'illa dels 160 errors

Xavier Salomó i Meritxell Martí exposen les il·lustracions del llibre "L'illa dels 160 errors" a l'Aliance Française de Sabadell (Sant Joan, 35).
Meritxell Martí (Sabadell, 1972) i Xavier Salomó (Sabadell, 1976) són una escriptora i un il·lustrador que, sovint, treballen en tàndem.

Darrerament han publicat: 10 viatges i 1 somni (Combel, premi Junceda 2010 i Diploma Visual 2010, seleccionat pels llibreters francesos com un dels millors llibres infantils del mateix any), Valset (La Galera, amb una cançó de Lluís Gavaldà), Una nit bestial (Cruïlla), Uns tigres petits, petits com mosquits (La Galera), El camino que no iba a ninguna parte (SM), Els sons de... (Combel, premi Junceda 2006).

23.11.11

Finalitza el Taller Vostok



El taller de "planxes transformers", que durant tres dies intensius han impartit els dos membres de l'Atelier Vostok, Claude Marzotto i Alexis Rom (bé, més la Claude que l'Alexis), ha finalitzat amb èxit.


La participació estava assegurada (tot l'alumnat de 1r i 2n curs) però no els resultats, i la veritat és que han sigut uns dies molt profitosos, sobretot per poder repescar tècniques i procediments antics amb conceptes contemporànis. I és que no tot finalitza amb la digitalització de les imatges... Intentarem penjar al bloc els resultats obtinguts al taller...potser en propers posts...Un nou aprenentage i una bona lliço per a tots/es.


Au, doncs ara ja podem tornar a casa. Que aprofiti.

17.11.11

Formació contínua: Dreamweaver i Flash

Està a punt de començar un nou curs de formació continua a l'Escola Illa, per a treballadors del sector gràfic i autònoms. Hi haurà també espai per a aturats. Si hi esteu interessats, correu a apuntar-vos-hi!

Inici: 22 de novembre
Horari: dimarts i dijous, de 18 a 21.30 h
Lloc: Aula 6, Illa

16.11.11

Broad.cat 2011: Més enllà de la pantalla


MÉS ENLLÀ DE LA PANTALLA

Pensar Més enllà de la pantalla. Alliberar-se de plug-ins. Pensar en múltiples conceptes i estratègies perquè siguin executats en tots els seus àmbits de manera excepcional i aconseguir amb això definir noves realitats. Construir Més enllà de la pantalla és qüestionar el que fem, cap a on anem i com ho aconseguirem.

El Broad.cat Internacional 2011 reuneix en la seva setena edició molt més que inoblidables conferències d'alguns dels millors professionals del disseny audiovisual, gent que ve a compartir les seves idees i visions. És una trobada on els professionals del sector prenen el pols del que passarà. És un lloc on els creadors connecten amb el mercat i el mercat descobreix nous creadors.

Data: Dijous 17 i divendres 18 de novembre

14.11.11

Saul Steinberg a BCN!


El proper dijous 17 de novembre s’inaugura una exposició de Saul Steinberg a la galeria A-34 de Barcelona (c/Aribau 34, Barcelona).

Steinberg (Romania 1914-EEUU 1999) ha sigut un referent per a molts dibuixants i il·lustradors d'arreu del món. Sobretot a través de les pàgines del New Yorker, però també en cartells publicitaris o llibres, l'emprempta d'Steinberg perdura encara amb molta força. Una exposició inel·ludible!

10.11.11

La nit del Còmic 2011

LA NIT DEL CÒMIC 2011

2n PREMI INTERNACIONAL DE CÒMIC CIUTAT DE BADALONA

El proper 23 de novembre se celebrarà al Teatre Principal de Badalona a les 19.30h, la segona edició de la NIT DEL CÒMIC, per donar a conèixer el guanyador del 2n PREMI INTERNACIONAL DE CÒMIC CIUTAT DE BADALONA-CAIXA LAIETANA.

Un premi que neix l’any 2010 amb l’objectiu de recuperar el format d’expressió més primigeni del còmic: la tira de còmic. Un format, que per les seves condicions ha anat adquirint, gràcies a les tecnologies digitals, renovades formes de creació i difusió.

Enguany la NIT DEL CÒMIC retrà un homenatge al dibuixant, il·lustrador, fotògraf i publicista badaloní Enric Sió (Badalona, 1942 - Barcelona, 1998), destacant-ne la seva singularitat artística amb la voluntat de restituir el seu llegat al còmic i la cultura en general.

A més a més, la NIT DEL CÒMIC premiarà a una personalitat de l’àmbit de la comunicació i la cultura pel seu compromís i aportació al món del còmic. En aquesta nova edició, la NIT DEL CÒMIC vol fer una menció especial a la tasca del periodista Vicent Sanchis (València, 1961), pels seus estudis sobre la censura franquista aplicada a la historieta recollits en l’assaig Franco contra Flash Gordon (2009), i en el llibre recentment publicat Tebeos Mutilados (2010).


NIT DEL CÒMIC 2011

Dia: 23 de novembre

Horari: 19.30-20.30h

Lloc: Teatre Principal

Adreça: c/Francesc Layret, 41 . 08911 BADALONA

8.11.11

L'Atelier Vostok aterra a l'Escola ILLA per impartir un taller de "Planxes Transformers"


L'estudi de disseny i il·lustració Vostok, dirigit per Alexis Rom i Claude Marzotto, impartirà un taller als alumnes d'Il·lustració de l'Escola ILLA, els propers 14, 15 i 16 de novembre.

Alexis Rom Estudi::: Atelier Vostok és un laboratori d'imatge que treballa en diferents camps de la comunicació visual amb l'esperit d'un taller creatiu, barrejant llenguatges, tècniques i procediments gràfics.

L'Atelier Vostok té seu a Barcelona i a Milà, i ha treballat per marques com Cha-Cha, Custo, Fabriano, Roca Gallery...a més de publicar en revistes i periòdics nacionals i internacionals.

Desde fa poc, a més, l'Atelier Vostok també s'ha convertit en botiga especialitzada en material per impressió artística.

Taller "Planxa Transformer_ Una experiència irreversible amb l'Atelier Vostok"

El taller proposa explorar la tècnica del gravat com un procés de transformació. Mentre que es treballa amb una planxa, la imatge va canviant i apareixent a poc a poc. En aquest procés, cada etapa del treball modifica les precedents de manera irreversible, fins que ja que no és possible esborrar. Finalment només queda a la planxa la imatge definitiva, però les proves d'estampació intermèdies conserven la memòria del recorregut.

El taller planteja un experiment gràfic sense marxa enrere, on el procés del gravat es desenvolupa com un conte i les proves d'estampació es converteixen en fotogrames d'una pel·lícula.

6.11.11

Conte Fanzine

Els alumnes de 2n d'Il·lustració participen en el num. 7 del fanzine digital CONTE, dedicat a mostrar treballs de joves creadors/es. En aquest num., a més de les col·laboracions habituals, publiquen una magnífica entrevista a l'il·lustrador Peret!

Podeu consultar la publicació on-line aquí:
Conte Fanzine

Doble pàgina amb il·lustracions d'en Roger Surroca.

3.11.11

Empendre en l'àmbit editorial


Curs que ja vam fer l'any passat a l'Escola Illa. Us el recomanem a tots aquells que encara no hi ereu o no hi vareu poder assistir!

2.11.11

Emilio Urberuaga, premio Nacional de Ilustración

Comenzó su trayectoria en 1982 y es el autor de la imagen del personaje de Manolito Gafotas, de la escritora Elvira Lindo

ANA MARCOS - Madrid - 31/10/2011

Emilio Urberuaga (Madrid, 1954) ha sido galardonado con el Premio Nacional de Ilustración de 2011 por el conjunto de su obra. "Me acabo de enterar, ha sido una sorpresa", dice Urberuaga al otro lado del teléfono. "Mi esposa me ha llamado al móvil de mi hija porque por suerte yo no tengo. He estado nominado en otras ocasiones y no me lo esperaba. Es muy bonito que los compañeros te premien".

Urberuaga comenzó su trayectoria como ilustrador en 1982 y ha trabajado en diferentes campos de las artes plásticas como el grafismo, el grabado o la estampación. Entre sus creaciones más populares está la imagen del personaje infantil Manolito Gafotas, de la escritora Elvira Lindo. "Nunca he renegado de Manolito, de hecho me ha dado varias alegrías: la amistad con Elvira, que mantego; notoriedad; y dinero", dice. El ilustrador está centrado en el público infantil y prepara dos lanzamientos, Picolo y nuvolacon la editorial Narval y Quién anda ahí con Kókinos.

"Creo que este premio es un chispazo para que la gente se acuerde de que hay un mundo infantil que es prioritario, el futuro", afirma el autor. "El niño que ahora lee estos libros, en 15 años es un adulto que irá a comprar o descargarse otros. Hay que crear el hábito para que después lean. Trato que mi trabajo sirva para hacer mejores humanos, o lo intento por lo menos".

La obra de Urberuaga se encuentra en el gabinete de Estampas de la Biblioteca Nacional y la Fundación Juan March, entre otros centros artísticos. "La ilustración infantil ha vivido en los últimos años un crecimiento importante, pero parece que en España cuesta más trabajo, aunque suene a lugar común", reclama Urberuaga. "Algunos ilustradores tenemos más proyección fuera de nuestro país, como me pasa en Japón". Es el único ilustrador español cuya obra está representada en el Chihiro Art Museum de Tokio. No nos tratan mal, de hecho hay un grupo de autores y editoriales que luchan por este tipo de ilustración pero no estamos en los medios como deberíamos", apostilla.

Font: El País, 2-10-2011