30.11.09

Puck Cinema Caravana

Puck és una caravana habilitada com un cinema. El seu ventre és una sala minúscula, potser la més petita del món. Només hi caben set persones. Puck ensenya pel·lícules d'animació d'aquelles que no es solen veure a la tele.

Lloc: Plaça Doctor Robert
Dia: 6,7 i 8 de desembre
Hora: d'11h a 14h / de 17.30 a 20 h (passis de 4 i 10 min.)
Informació: nens i nenes d'1 a 5 anys



28.11.09

Els alumnes de segon d'il·lustració de la ILLA Raúl Salvatierra, Ana Pérez i Cristian Martín han realitzat un mural per la Fundació tutelar Família i Societat de Sabadell

27.11.09

Videogioco

Animació de Donato Sansone, que barreja el dibuix tradicional amb l'stop motion.

23.11.09

Curs de Còmic a l'Fnac de Diagonal Mar

El proper dimecres 25 a les 19:00 comença a l'Fnac d Diagonal Mar un cicle mensual de conferències, xerrades, tallers i activitats relacionades amb el còmic.
La primera sessió tractarà de la relació entre els còmics i el cinema, centrant-se principalment en l'adaptació de Watchmen.
També, més endevant, hi haurà un taller de fanzines amb Ferran Esteve, una sessió de Tintín amb Joan Manuel Soldevilla i una activitat infantil amb gent de Mamut Cómics, entre d'altres.

22.11.09

Ona Marcet, guanyadora del cartell del Dia internacional contra la violència i maltractaments de les dones

Ona Marcet, alumna de l'Escola Illa ha sigut la guanyadora del cartell del Dia internacional contra la violència i maltractaments de les dones de Sabadell.
"El meu treball és de rebuig de la violència amb el joc de paraules entre amor i mort. Si en l'amor no hi ha aspectes com el respecte i la tolerància es pot acabar amb situacions tan terribles com la mort", va declarar el passat 16 de novembre, durant la presentació del cartell.

Photobucket

19.11.09

Ilu·Station

Arriba una nova edició de Ilu·Station, el festival independent de la il·lustració de Barcelona, amb la arribada del Nadal, però, anirà destinada als mes petits i tindrà com a figura principal el Caga Tió.
A més a més, comptaran amb una exposició de dibuixants nacionals i extrangers plasmin la seva visió sobre aquesta tradició catalana. Es podrà visitar del 12 de desembre al 3 de gener a la llibreria Abracadabra de Barcelona.



18.11.09

Artafacta fanzine

L'Alex Camps ens recomana Artafacta Fanzine, un col·lectiu que genera activitats relacionades amb les arts plàstiques, el disseny, la il·lustració i el món audiovisual.
Cada mes, proposen il·lustrar una paraula inventada, anunciada el dia 15 de cada mes. El mateix dia es publica el fanzine digital en pdf.
La llibertat creativa i plàstica es total, sense cencures ni seleccions.
També inclou les dades de contacte dels autors participants, creant així una espècie de xarxa social.

Podeu veure i descarregar el fanzine de novembre aquí.

Per veure altres mesos i més informació, visiteu la web d'Artafacta.

15.11.09

Urban Sketchers

Urban Sketchers són un col·lectiu d'artistes de tot el món els quals dibuixen les ciutats on viuen i els llocs a on han viatjat.
Podeu visitar la web i observar les il·lustracions aquí.

lemonday

Lemonday és un blog en el qual cada setmana es proposa un tema diferent, i tot il·lustrador/creatiu pot enviar la seva obra respecte al tema a tractar.
Actualitzen tots els dilluns.
Bases.

11.11.09

Mercat d'Art per a artistes a Sentmenat

L'Ajuntament de Sentmenat, dintre del projecte MIRART, organitza per segona vegada la fira "Art per Tenir".

Es tracta d'una fira en la qual els artistes que ho desitgin disposaran d'un espai en el qual podran muntar la seva parada i així mostrar i vendre la seva obra al públic; la única condició, però, és tenir peces a preus assequibles. Els artistes que hi vulguin participar, no tindran cap despesa.

Es farà el proper 13 de desembre a la sala d'exposicions del poble, reconvertida en "mercat d'art". A més a més coincidirà amb la fira de comerciants i això farà que incrementi l'assistència.

Els interessats, poseu-vos en contacte.

Mia Martí
679186159

10.11.09

En aquesta web podreu trobar diferents concursos de cartells i de il·lustració, entre d'altres.

Concurs de Còmic Josep Escobar'09

L'Ajuntament de Granollers convoca el Premi Josep Escobar de Còmic 2009.
Les obres es poden presentar en les modalitats de vinyeta, tira, historieta i il·lustració.
Podeu consultar les bases aquí.

8.11.09

Coloreja virtualment amb Akinori Oishi

El dissenyador japonès Akinori Oishi ha creat un escenari on pots explorar, trobar-te i crear de manera divertida.
Registran-te a la web http://www.pictoplasmaconference.com pots colorejar amb CMYK els escenaris i intercanviar captures d'aquests. També tens la opció de conèixer a gent en el xat de la pròpia pàgina...


Akinori Oishi es dedica a la il·lustració, al còmic, a la creació de jocs... Sent el seu fort la animació interactiva, com els seus coneguts micro-clips. Aki va guanyar al 2001 el premi francès MILIA sobre disseny multimedia, i va treballar al prestigiós estudi francès Teamchman.
Actualment treballa com a artista independent i també imparteix classes a Suissa i al Japó.

6.11.09

Felipe Hernández Cava i Bartolomé Seguí, guanyadors del Premi Nacional de Còmic 2009

El guionista Felipe Hernández Cava i l'il·lustrador Bartolomé Seguí han obtingut el Premi Nacional de Còmic'09, concedit pel Ministeri de Cultura, pel seu treball 'Las serpientes ciegas', publicat per BD Banda

L'obra, ambientada en escenaris del primer terci del segle XX, como el Nova York posterior al 'crack' del 1929 i l'Espanya de la Guerra Civil, explica una història de venjances.
'Las serpientes ciegas' va conseguir els premis al Millor àlbum i al Millor Guió del Saló del Còmic de Barcelona'09, així com el Premi de la Crítica al Millor Àlbum i al Millor Guió.




L'il·lustrador Bartolomé Seguí va nèixer a Palma de Mallorca al 1962 i al 1983 publicà la seva primera historieta. A partir d'aquest moment, ha col·laborat en mitjans com 'El Víbora', 'El Jueves', 'Diario 16' y 'Nosotros somos los muertos', entre d'altres. També ha desenvolupat una important activitat com a il·lustrador de llibres infantils i diaris com El País.

4.11.09

L'Alex Camps, ex-alumne de la Illa ens ha enviat una de les seves il·lustracions.
Podeu visitar el seu blog fent clik aquí.


Tàndem

El proper divendres 13 de novembre, els il·lustrados Pablo Auladell i Isidro Ferrer oferiran una conferència a les 19:00 a l'Auditori del Centre d'Estudis i Recursos Culturals de Barcelona.

3.11.09

Ooops! Kevin Johansen i Liniers

El proper 10 de novembre es presenta a la Sala Apolo Ooops!, un espectacle audiovisual i ple de música, que porta al nostre país a Kevin Johansen i al reconegut il·lustrador Liniers.

La música d'un i els dibuixos de l'altre coincideixen en escena i prometen una vetllada inoblidable inspirat en el treball que realitzessin ambdós artistes per al llibre OOPS!
Johansen oferix un recorregut pel seu discografía acompanyat amb la seva guitarra acústica, mentre que Liniers improvisa i recrea els acords en temps real sobre una pantalla amatent com backing en l'escenari, un llibre en viu o un concert il·lustrat.


Sergio Mora a la galeria CMTV

Fins al 5 de desembre es pot visitar a la galeria CMTV l'exposició de Sergio Mora, Padrísimo.


L'artista recopila l'obra exposada amb anterioritat que actualitza amb treballs recents i inèdits elaborats específicament per a aquesta ocasió.
El títol de l'exposició té un doble objectiu, la famosa expressió mexicana és al mateix temps un tribut per al pare de l'artista, ja mort, al qual Mora recordarà en la galeria amb un espai dedicat a la seva memòria.

Melancòlica i divertida al mateix temps, l'obra de Mora, un dels millors representants del surrealisme pop actual, és com la vida mateixa: en ella hi ha tristesa, alegria i sobretot molta ironia.